Recept na velikonoční mazanec

Helena - 2018-03-27 12:20:05
Recepty Velikonoční recepty
Velikonoční mazanec, nebo také bochánek je tradiční velikonoční pečivo. Mazanec je tradiční pečivo, které patří na sváteční velikonoční stůl. Neměl by nám

Recept na velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Použité suroviny:

400 g polohrubé mouky 70 g pískového cukru 80 g másla 20 g droždí 1/4 l mléka 2 žloutky cca 1/4 balíčku mandlí cca 1/4 balíčku rozinek pečící papír + tuk na vymazání plechu špetka soli vejce na potření trochu rumu na namočení rozinek vanilkový cukr

Postup:

Den předem si namočíme rozinky do rumu.

Nejprve si připravíme kvásek. Do většího hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, vlažné mléko a lžíci mouky. Kvásek necháme vykynout.

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na nudličky.

Ve větší misce utřeme změklé máslo, žloutky, a cukr. Přidáme mouku, špetku soli, vlažné mléko a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto. Na závěr přimícháme namočené rozinky a část mandlí. Dáme na teplé místo cca na hodinu kynout.

Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánek, dáme ho na vymazaný plech a necháme ještě cca 30 min kynout.

Povrch bochníku potřeme rozšlehaným vajíčkem, nakrojíme do kříže, posypeme mandlemi a pečeme asi 30 – 40 minut při teplotě 170 °C.

Hotový velikonoční mazanec necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat

Hotový velikonoční mazanec

Hotový velikonoční mazanec

Velikonoční dekorace , Velikonoční recepty , recepty na Velikonoce, Velikonoční beránek recept , Velikonoční pečení recepty, Velikonoční tvoření , Jidáše , Velikonoční zvyky a tradice , Velikonoční kraslice prodej , Velikonoční vajíčka prodej

VELIKONOČNÍ RECEPTY

Velikonoční beránek II.

JIDÁŠE

Velikonoční kraslice – velikonoční vajíčka

VELIKONOČNÍ DEKORACE – velikonoční vajíčka I..

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.