Zavařování rajčat

andynkaaaa - 2017-09-12 18:44:21
Recepty Zavařování
Máte přebytky rajčat z vaší zahrady? Zavaření je ideální volbou pro jejich uchování. Zavařená rajčata vám poslouží jako zdroj vitamínů po celou zimu. Rajčata zavařená ve vlastní šťávě můžete využít na mnoho způsobů.

Rajčata zavařená ve vlastní šťávě

Potřebujeme rajčata, bylinky…

Potřebujeme rajčata, bylinky…

Co potřebujete:

rajčata

bylinky dle chuti (bazalka, tymián, chilli papričky, česnek)

zavařovací sklenici

_____________­________________________­______________________

Důkladně umyjeme všechny suroviny. Vybíráme pouze kvalitní dobře vyzrálé plody.
Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a naskládáme je do čistých zavařovacích sklenic.
Rajčata do sklenic pořádně stlačíme. Pokud si chceme vyrobit ochucená rajčata, prokládáme
jednotlivé vrstvy rajčat dobře omytými bylinkami, dle naší chuti.
Ubrouskem otřeme sklenici, víčko pevně uzavřeme a zavařujeme min 30 min na 80 °C.
Takto zavařená rajčata můžeme použít po celou zimu jako polotovar pro různé recepty.
Na rajskou omáčku, polévku…

Pokud zvolíme variantu s bylinkami, máme skvělý polotovar pro přípravu omáček na těstoviny.

Rajčata zavařená ve vlastní šťávě s bylinkami

Rajčata zavařená ve vlastní šťávě s bylinkami

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.